Актьорът Славчо Пеев направи невероятен жест на сцената на Сатиричния театър. В петък вечерта той трябвало да изнесе своето представление „Сатирични истории“, в което разказва забавни лични истории.
 

Вместо това, обаче, цяла вече той разказвал истории за Стефан Данаилов и Стоянка Мутафова, които ни напуснаха в рамките на 10 дни.
 
„Много съм свързан и с двамата. Със Стефан бяхме заедно още в академията. Със Стояна пък съм обиколил целия свят“, сподели Пеев пред bTV.
 
Относно неизчерпаемата енергия, с която всички ще запомнят „Госпожа Стихийно бедствие“, той коментира: „Това е от Бога, това не се учи, не се репетира“.
 
Пеев разказа случка от последните години на Мутафова, когато тя пристигнала с кола в театъра и едва ходела. Оплакала се, че я болят краката. На сцената, обаче, се случило чудо: „Тя тичаше като кон. Откъде тая енергия? Сцената я променяше. Тя ставаше друг човек“.
 
„Прост човек се играе от наистина талантлив актьор. Парадоксално, но факт. Нейните простачки, тя ги играеше гениално“, каза още актьорът.
 
Той си спомни и за съпруга на Мутафова – Нейчо Попов: „Нейчо беше уникална личност. Страхотен артист. Аз съм много свързан с Нейчо, оттам и със Стояна“.
 
„Велика беше“, не спря да повтаря с разтреперан глас актьорът.