Американският рапър Кание Уест излезе от болница, където бе приет преди повече от седмица заради изтощение и както съобщиха американски медии - "духовна криза", предаде Ройтерс. Агенцията цитира телевизия Си Ен Ен и вестник "Лос Анджелис таймс", според които Уест е напуснал Медицинския център на Калифорнийския университет в лос Анджелис (UCLA), където е бил под наблюдение и лекуван от изтощение.
Няма официално изявление на представители на рапъра за здравословното му състояние. Трийсет и девет годишният певец бе приет миналата седмица в невропсихиатрична болница, след като полицията се е отзовала на обаждане с молба за помощ, съобщиха американски медии.

Сайтът Ти Ем Зет съобщи, че рапърът е бил взет от болницата от съпругата си - телевизионната водеща и фотомодел Ким Кардашиян, и от личния си лекар. Според източник на сайта, преди да постъпи за лечение, Уест е страдал от недостиг на сън, изпитвал е напрежение и силен стрес, работейки върху няколко проекта. Непосредствено преди хоспитализирането си е участвал в скандал, в който се стигнало до физическа разправа, предаде ТАСС.

Малко преди да влезе в клиниката, рапърът отправи публично остри нападки срещу Бионсе, Джей Зи и заяви, че подкрепя новоизбрания президент Доналд Тръмп. Няколко негови концерта бяха отменени.