Днес, 10 юни 2018, вокалистът на „Уикеда“ Ерол Ибрахимов обяви края на групата със статус във Facebook:

„Здравейте приятели,
За голямо съжаление, от днес „Уикеда“ прекратява активната си дейност. Причината е проста, просто нямаме какво повече да кажем, та решихме, че е по-честно и към вас и към нас да замълчим. Благодарим ви за подкрепата и всички хубави неща, които ни дадохте!
Обичаме ви! Лека, успешна, доходна и безаварийна…“

Неочакваният за феновете край на „Уикеда“ се случва само ден след концерта на групата на Фестивала на цацата в Кранево и няколко дни преди обявения за 15 юни 2018 концерт в клуб „Маймунарника“ с Милена и „Svetlio & The Legends“.

Повечето фенове на бандата изразяват надежда под поста на Ерол, че това не е истина или поне не е окончателно.

„Уикеда“ е създадена в Божурище през 1997 г. Стилът им трудно може да се определи дори според самите музиканти. Представлява хибрид от рок, фънк, ска, пънк и още стилове.

Бандата изгрява с парчето „А ние с Боби двамата пием кафе“. Първият им клип е сниман в Божурище, в едно от известните по онова време заведения. Героят на песента е реално съществуващ човек, приятел на групата от години.

Уикеда има 5 издадени албума, като последният от тях е от 2004 година. Участвали са в многобройни концерти и клубни изяви в България и други европейски страни, както и в САЩ.

 Източник: chr.bg