Балерина Анастасия Волочкова отново осъди Болшой театър. Звездата, която беше уволнена от театъра през 2003 г. и критикува ръководството, смята, че ситуацията в Болшой се е влошила още повече.

Според Волочкова, когато изпълнявала главните роли в Болшой театър, плакати с нейни портрети украсявали Москва, а други артисти й завиждали безкрайно много. Но най-големият конфликт на балерината не бил с тях, а с режисьора Анатолий Иксанов, който инициирал прекратяването на трудовия договор с нея.

Според нейната история театърът й затворил вратите и тя дори не могла да си вземе дрехите. Волочкова нарече "добитък" хората, които я "отстраниха" от Болшой театър.

"Иксанов нямаше съвест. Той ограби Болшой театър. Бях като кост в гърлото му, защото бях успешен човек", каза знаменитостта, която сега е на 45 години.

Тя добави, че е чувала истории за това как артистите от балетния корпус са се превърнали в секс работници - те заминават в чужбина на турне, но не само танцуват там, но и предоставят интимни услуги.

"Театралните администратори стоят със списъци и карат момичетата на банкети с продължение. Те ги предупреждават, че там ще има креватни изпълнения и секс. И ако момичетата не искат, им се казва, че това е последното им пътуване. А тогава животът в театъра би бил невъзможен. Попитайте балетиста и учителя Николай Цискаридзе. Той каза, че сега е станало още по-лошо", каза Волочкова.

Според Волочкова това място „мирише на п*д*растия“ и е „затънало в проституция“.

Превод: БЛИЦ