След като Химкет довежда бебето в имението, Емир прави всичко възможно, за да докаже на баща си, че няма никакво намерение да приеме малкия Ийт за свой син, пише "Труд".

Дори когато Хикмет го вкарва в клопка - оставя го сам с бебето в имението - инатът на Емир надделява и той не проявява най-малко съжаление към безпомощното същество. Той продължава да е убеден, че раждането на сина му е причина любимата му Рейхан да си отиде от този свят.

Дори когато малкият се  разболява, Емир по стечение на обстоятелствата, а не по собствено желание и съвест, го отвежда в болницата.  Готов е да плати за лечението му, но не и да го вземе на ръце. 

С новата екранна партньорка - актрисата Джансу Туман, която ще се превъплъти в образа на Фериде, Емир  ще застане очи в очи по- късно. Тя е в затвора заедно с майка му  Джавидан. Фериде е поела вината на брат си, обвинен в опит за убийство, тъй като той е болен и се нуждае от донор.

Междувременно Джавидан се убеждава в добротата на момичето и му предлага 1 милион, за да поеме грижите по внука й, след като девойчето излезе на свобода. Фериде ги отказва, но впоследствие приема, тъй като намереният донор за лечението на брат й иска крупна сума.

Втората сюжетна линия в "Обещание", която проследява живота на  Нарин и Кемал, също претърпява промени. Докато двамата взимат решението да се оженят, в живота им влизат майката на Нарин -Мюневер, която я е изоставила като малка,  и по-малката й сестра Кумру, която се оказва зъл демон. Влизайки  в дома им, тя вижда в какъв разкош живее сестра й и започва да крои пъклени планове как да заеме мястото й.

Нарин не желае да ги приеме и те отиват на хотел. За да се върнат в богаташката къща, Кумру довежда майка си на ръба на смъртта, за да предизвика сестра си първо да я спаси, а после да ги приюти в дома си.

В хода на повествованието ще се появи още една злобна хитруша - зълвата на Фериде, която ще забърка куп интриги, за да си облажи и тя от богатството на фамилия  Тархун, но за това по-нататък...

Както вече писахме, снимките на третия сезон на "Обещание" са преустановени за неизвестен период, тъй като екранният Кемал, актьорът Джан Верел, е заразен с коронавирус.