Силна игра в „Стани богат“ прави пенсионерът Анастас Иванов. Освен със сериозните си знания в различни сфери, той впечатли още повече всички с друго – каузата, с която участва. Бившият машинен електромонтьор е решил, ако спечели над 10 000 лева, да ги дари за онкоболни деца.

„Преди да се пенсионира, следващият ни участник е работил в различни държавни учреждения. А днес се радва на спокоен живот в село Патареница край Пазарджик. Обича да реставрира стари предмети от дърво и метал, свири на китара и устна хармоника. Той е Анастас Иванов“, представи го водещият Михаил Билалов.

Участникът показа доста сериозна обща култура като отговори на много въпроси в различни сфери. Те бяха свързани с рибарство, с космонавта Георги Иванов, с другото име на рибата хек, с лека атлетика, с филм за Чарли Чаплин и други. Разсъжденията му бяха доста добри и от тях ставаше ясно, че е доста запознат с всяка от тематиките.

Анастас заключи като втора сигурна сумата от 3000 лева, въпреки че все още беше с три жокера. „Нека да ги заключим и да направим една база“, поясни той, тъй като играе с кауза.

Първият си жокер той използва едва на девети въпрос, а вторият – на 10-и. Тъкмо когато стигна до питането за 10 000 лева, което е 11-о поред в предаването, сирената в студиото изсвири и така неговото участие ще продължи утре. Анастас има все още жокера „Обади се на приятел“. „Надявам се да ги достигна, за да мога да помогна в моята си мисия“, пожела си той.

В предаването, излъчено в четвъртък вечер Анастас бе затруднен от въпроса 10 000 лв. Той използва и жокер - обади се на приятел, но не получи помощ. Това го принуда да не рискува и да се откаже от предаването, взимайки сумата от 5000 лв. 

Мъжът все пак маркира отговор, извън надпреварата, и се оказа, че предположението му е правилно.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук