Поп принцесата Бритни Спиърс наруши мълчанието си относно попечителството, упражнявано върху нея от баща й и екипа й. Изпълнителката на Criminal застана на съдебната скамейка, за да даде показания, до които бяха допуснати и медии.

„Честно казано, бих искала да съдя семейството си и да имам възможност да споделя историята си със света, да разкажа какво ми причиниха вместо да мълча в тяхна полза“, заяви Спиърс преди съдия Бренда Пени в съда в Лос Анджелис.

По думите на певицата, екипът й я е подлагал на системен тормоз. Принуждавал я е да осъществява турнета, както и да репетира за тежко шоу в Лас Вегас. Въпреки че чинно изпълнявала заръките им от страх, че ще я съдят, звездата отказала да изпълни едно танцово движение, което по думите й, провокирало мениджърите да променят лекарствата й.


„Не само че семейството ми не направи едно проклето нещо, баща ми беше привърженик на това. Всичко, което се случи беше одобрено от баща ми“, каза още певицата, която е под попечителство от 13 години насам.

Спиърс е категорична, че не иска да се чувства като роб на хора, чиито заплати се плащат с нейните пари, тъй като тя самата не може да управлява финансите си.

Най-голяма травма от последните две години пък оставило лечението в рехабилитационен център, до което се стигнало именно заради „инцидента“ с танца. Всички лични вещи на певицата били взети от учреждението в Бевърли Хилс, като тя била длъжна да работи всеки ден от седмицата в продължение на 10 часа. За това тя си плащала по 60 000 долара на месец, заяви певицата.

Звездата, изпяла Hit Me Baby One More Time, обясни, че все още проучва как може да обори попечителството без да се налага да бъде постоянно оценявана. Иска обаче да може вече сама да управлява богатството и личния си живот. Спиърс разкри, че желае да може да се омъжи, както и да започне опити за дете с гаджето си - фитнес треньорът Сам Асгари.