След броени дни ще бъде избрана новата носителка на титлата "Мис България" 2020, а претендентките за короната в момента са се отдали на усилени репетиции, съчетани с релакс в луксозен комплекс в Банско, пише trafficnews.bg. 

Финалът на конкурса ще бъде на 6 ноември 2020, от 18:30 часа в зала Рейнбоу Плаза, София. На най-бляскавото събитие за красота в България ще бъде избрана най-красивата българка за 2020.

Конкурсът ще протече в три тура, като се очаква един от тях да бъде тематичен и свързан с COVID-19. Водещ на “Мис България 2020” ще бъде Теодор Тодоров - Тео.

За трета поред година младият и популярен водещ ще бъде на сцената на най-престижният конкурс за красота в България. Зад гърба си Тео има изяви на най-бляскавите сцени в страната, сред които е и Sofia Fashion Week, на което е официален водещ. Специален гост - изпълнител на Мис България 2020, пък ще бъде Владислав Савов. 

Ето ги и претендентките за титлата тази година:

Симона Хорозова - Пловдив

Симона Хорозова е завършила Езикова Гимнзия “Пловдив”. Говори английски и немски език. Учи втора година бизнес администрация в университета в Кьолн, Германия. От малка тренира тенис и плуване, а от скоро и фитнес. Благодарна е на нейното семейство и приятели, че са винаги до нея и я подкрепят. Навръх 20-ия си рожден ден, Симона бе обявена за най-красивата пловдивчанка на 2020 година на елегантна церемония в Bushido Club. Зад гърба си има редица фотосесии и изяви на модния подиум, а през изминалата 2019-а година печели и короната на конкурса „Мис Родопи 2019“. Тя е живото доказателство, че въпреки хилядите спекулации с конкурсите у нас, естествената красота все още е високо ценена, успява да вземе връх над пошлостта и дефилира навсякъде. Защото именно тя ни прави уникални и различни.
 Венцислава Тафкова - Асеновград

Венцислава Тафкова е на 21 години и родом е от град Пловдив. Висока е 1.75 см. Учи задочно туризъм в НБУ. Занимавала се е с професионално с модерен балет, но голямата и страст остава модата, с която се занимава повече от 10 години. Зад гърба си има няколко спечелени конкурса за красота и безброй прет-а-портета, като е рекламно лице на редица модни брандове. През изминалата 2019 година, чаровната брюнетка стана първа подгласничка на Стелияна Иванова в спектакъла "Мис България-Пловдив" 2020 и впечатли публика и жури с визия, харизма и мерки. 
 Вижте на show.blitz.bg всички претендентки за титлата "Мис България".