Веднага щом принц Хари и Меган Маркъл започнаха да се появяват заедно на обществени прояви техните почитатели веднага забелязаха техните трогателни погледи един на друг, как трепетно те се държат за ръце, Журналистите дори започнаха да отбелязват, че двойката може да си позволи доста повече волности, отколкото херцозите на Кеймбридж.

Съпружеският живот в кралското семейство внесе своите корективи в поведението на младоженците. По време на официален прием в Бъкингамския дворец херцогинята на Съсекс искаше да хване за ръка своя мъж, но той просто не ѝ позволи.  

Направо е плашещо колко общо имат принцесите Даяна, Кейт и Меган! Тези СНИМКИ го доказват

Всички се смеят на Меган Маркъл заради големите й обувки, но след като разберете защо го прави, и вие ще последвате примера й!

Експерт обясни, че в протокола никъде не е посочено, че двойката не може да се държи за ръце, но има и неписани правила на кралското семейство, за които членовете му гледат винаги към Елизабет.  

"Рядко може да видим кралски двойки да се държат за ръка по време на официални мероприятия. Кейт Мидълтън и принц Уилям не са поддръжници на такава проява на чувства, затова пък това често може да се види при принц Чарлз и неговата съпруга Камила, които се държат за ръце", обяснява Мика Майър. 

"Всичко зависи от предпочитанията на конкретната двойка, а също и от характера на мероприятието, което те посещават. В присъствието на кралицата държането за ръце не е позволено. Това е нарушение", добавя тя.  


Интересно е, че кралица Елизабет за своите 70 години съвместен живот с принц Филип само няколко пъти си е позволявала да държи за ръка съпруга си или да покаже някаква друга проява на чувства.  

"Това, Хари и Меган да се държат за ръце, след като вече са съпруг и съпруга, не е типично за кралските бракове. Най-вероятно, това е жест, с който те са искали да покажат, че след годежа те вече са едно цяло", разсъждава експертът. Превод и редакция:БЛИЦ