Легендарната рок група "Спринт" и "Дует с кауза" /Галя Георгиева и Атанас Лазаров/, както и група "Хоризонт", и още поп и рок изпълнители, обединяват творчеството си в "Концерти с кауза".

Името на турнето е избрано специално, тъй като подкрепя две каузи с изключителна важност за България. Това са информационната кампания в подкрепа на хора с репродуктивни проблеми под надслов "Да сверим биологичния си часовник навреме" и Националната кампания "За повече българска музика в национален ефир", която се превърна в кауза на огромна част от българските музиканти и изпълнители, в мисията за над 50 % присъствие на българска музика в националните ни медии, и набира все повече привърженици.

Турнето "Концерти с кауза“ стартира в началото на месец март в градовете: Кюстендил, Стрелча, Панагюрище, Петрич, Радомир и Враца. И ще продължи и през лятото, и през есента в още градове на страната.

Рок група "Спринт" ще зарадва своите почитатели с най-новата си програма и популярните си хитове. Водещи на концертите са Галя Георгиева и пиар експертът Атанас Лазаров, които смело стъпиха на музикалната сцена с песните "Спри за малко", "Огън и лед", "Единствен шанс". С песента "Прекрасна вечер" те пожелават на публиката незабравима вечер.

В подкрепа на Концертите с кауза, във всеки град от турнето се включват и изявени местни групи и изпълнители, които прегърнаха каузите и с радост приеха да бъдат част от посланиците.

По време на турнето ще бъдат раздавани листовки с полезна информация за възможностите и изследванията, които показват репродуктивния статус на жените, а част от средствата ще бъдат предоставени за ин витро процедура на семейство, на което мисията да станат родители е кауза.

Концертите се провеждат с подкрепата на Министреството на културата по проектите "Спринт 2023" и проект „Концерти с кауза“ 2023.

Мотото на всички участници в турнето е: „Всеки решен проблем прави живота ни по-сигурен и по-добър“!

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук