Катя Близнакова е сред хората, за които казват, че като че ли са „родени под щастлива звезда”. Изпълнителката на легендарния хит „Лиляно, моме” владее магията на проектирането на мисълта, което й е помагало да сбъдва мечтите си, пише "Уикенд".

Още като малка Катя си играела вкъщи пред завеси на цветя, представяйки си, че се явява на конкурс и пее в дует с Тото Кутуньо. И това наистина се случва. Катя още помни как изпълни хита си „Лиляно, моме” заедно с Тото Кутуньо, когато преди време имаше концерт в България. Тогава той й пригласяше с „на, на”, но за Близнакова това продължава да е един от най-вълшебните мигове в кариерата й. 

Синът на Петя Дикова с дебют в Народния театър (СНИМКИ)

„Сбъдват се тези мечти, които са предопределени. Искам в личния ми живот да се случат някакви неща, но като оня отгоре е решил, че няма да е така... Аз дори да си го проектирам, не става”, казвала е Катя Близнакова и е изтъквала, че е била влюбена и обичана, но все пак не е „това, което й се е искало”.  По ирония на съдбата, именно разрушителните любови вдъхновяват Катя да твори нови песни, а и да се обръща към духовното. Точно това е причината преди време певицата да се обърне към Кабала и да се запознае с различни духовни практики. Изпълнителката на „Лиляно, моме” достига до важни изводи и ценни разяснения на необясними до преди това случки в живота й. Така разбира, че още от тийнейджърка е имала пророчески сънища и видения. Днес певицата, която е силно вярваща, не крие, че е има необяснима връзка с невидимия свят. Тя често има видения, които я спохождат в съня, заради което никога не заспива на тъмно. 

„Преди години живеех в Пловдив и хазайката ми даде нейната спалня, защото беше най-хубава. И аз започнах всяка нощ да сънувам един и същи мъж, който ми викаше непрекъснато: „Махни се от мястото ми!”. На вратовръзката си имаше запомняща се игла... С хазайката веднъж стана дума и се оказа, че това е покойният й съпруг - дори ми показа снимки - той беше!”, споделя певицата.

Преслава и Петя Дикова разхождат бебетата си (СНИМКА)

Разучавайки духовни практики, Катя започва да „контактува с ангели”. Пише им писма с шифъра на „Преминаващата река”, на който е писал и Цар Соломон. „Силно казано, че мога да контактувам с отвъдното, но определено ми се „обаждат”. Оттам и имам видения”, споделя певицата. Последно имала видения по време на снимките на филма „Пътуващо кино” в Твърдица. Целият екип са свидетели, че блондинката предсказала на непознат всичко в живота му. „Вечерта преди това пък в къщата за гости един мъж ме блъсна по главата, докато се качвах по стълбите. После по описания на други хора се оказа, че той е починал в тази къща... Никак не мога да озаптя тази сила, така че да служи на мен или на другите, защото явно съм много страхлива”, въздъхва Катя Близнакова. 
 

Тя е убедена, че ангелите са я спасили при катастрофата преди дни край Ихтиман. Катя, озвучителят и приятелката й се отърваха само с уплаха. Шофирал озвучителят на певицата, който не веднъж я вози на участия. В един момент колата навлязла в другото платно, Катя помислила, че изпреварват друг автомобил, а се оказало, че озвучителят е заспал над волана. Тя и приятелката й се развикали с всичка сила. Шофьорът се събудил, някак успял да овладее колата, но все пак последвал удар в мантинелата. За щастие всички са невредими. „Бог е велик и явно още ме обича. Вярвам в ангели-хранители и съм сигурна, че дали моят, дали на приятелката ми, ни спаси от смъртта... Господ беше с нас. Добре че по това време нямаше други автомобили, защото ако някоя кола летеше със силна скорост щеше да ни помете и да се случи най-лошото”, сподели Катя след преживения шок и допълни, че веднага след това отишла на църква. 

Тя е благодарна, че е подкрепяна и пазена от висши сили. Щастлива е с всичко, което има. Канят я на партита, пее пред заможни хора, твори нови песни. И все пак в личен план не може да открие радостта. Съдбата все я тласка към любовни разочарования. Единственият позитив от сърдечните й крушения са творческото вдъхновение и обръщането към духовното. 

Петя Дикова със съдбоносно решение за бъдещето си! 

„Всичко в този живот така, както ти си го направиш. Всичко е в твоите ръце”, споделя Катя извода, до който достигнала след дългите си духовни търсения. Тя продължава да „проектира бъдещето си” чрез целенасочени мисли и в повечето случаи успешно. „С изключение на любовните въпроси, там съм пълен карък. Не програмирам нищо”, примирява певицата. И все пак тя не губи вяра нито в любовта, нито в силата на Вселената. 
„Човек нищо не може да направи сам, ако не е чукнато отгоре да се случи. Човек си провокира дотолкова нещата, че просто това, което му е закодирано на подсъзнателно ниво, защото ние не работим с целия си мозък, вървим така, както са ни посочили отгоре... Затова казвам, че човек дори да има талант, не трябва да го пропилява, защото Господ ще му поиска сметка. Не всеки се ражда с талант и много се дразня на колеги, които се главозамайват”, споделял певицата. Дава пример с емблематичната си песен „Лиляно, моме”. 

Катя я харесала и поискала да я изпее малко преди да се залюби с Венци Мартинов. Случило се по времето, когато тъкмо се запознала с него и приятелите му Елвира Георгиева и съпруга й. Един ден Елвира споделила с Катя как посетила Ванга. Пророчицата й предсказала, че ще се ожени за мъжа си и даже познала името му. И решили да отидат до Рупите. Когато пристигнали, с изненада установили, че са само четиримата, а винаги пред къщата на Ванга се тълпели желаещи да ги приеме. Легендарната ясновидка се показала на прага и попитала един от приближените си кои са тези, които са дошли. Той й отвърнал, че са „някакви артисти”. „М?! Артисти, я си идете, нищо ви нема!”, отпратила ги Ванга и се прибрала в дома си.

Вечерта в заведението, в което работели Елвира и Венци Мартинов, Катя за първи път чула оригинала на „Лиляно моме”. Харесала песента и споменала, че иска да я изпее. Венци й казал, че хората няма да я слушат. Катя се заинатила. Намерила музиканти, които да направят аранжимент на песента. Изпяла я, но Венци се оказал прав. Нито една медия не искала да я излъчи. Приемали парчето за чалга. Катя още си спомня как цял месец ходела в БНТ да пее на една редакторка. „И тя: „Да, да, другата седмица ще ви снимаме”. Отивам другата седмица и тя: „Вие коя бяхте?”, и аз пак: „Лиляно моме”, и пея в коридора”, споделя Катя. 

Накрая режисьорката Уляна Матева, на която е кръстница, решила да заснеме песента. Само че я излъчили точно, когато имало режим на тока и никой не я чул. В крайна сметка тя намерила на хора, които да я подкрепят, а щом веднъж публиката чула песента, чудото се получило. В един момент „Лиляно, моме” звучала отвсякъде. Та даже и от сцената на НДК по време на легендарния концерт на звездата Тото Кутуньо, с когото Катя пеела в дует. Точно, както си мечтаела. 
С такава упоритост и вяра Катя Близнакова търси любовта. За жалост засега несполучливо. И все пак не съжалява за нито една своя среща в личен план, тъй като за нея е важен житейски урок. Благодарна е най-вече, че съдбата я събира с Венци Мартинов. Двамата се разделят без драми, просто любовта им си отишла. „Той е най-близкият ми приятел. Мога да му кажа всичко, така както го казвам пред себе си”, благодарна е Катя.