Амбър Хърд обяви, че подписва споразумение по делото за клевета с бившия си съпруг Джони Деп, съобщиха световните агенции.

Актрисата публикува пост в Инстраграм, от който става ясно, че тя ще приеме решението на съда по делото срещу нея, заведено от бившия й съпруг Джони Деп. Тя нарече решението си да се споразумее с Деп "много трудно".

Амбър Хърд добавя, че това решение е следствие от "дълго обмисляне". Актрисата беше осъдена на първа инстанция да плати 10,3 млн. щатски долара обезщетение на бившия си съпруг. Деп, от своя страна, трябваше да плати 2 млн. щатски долара на Хърд. Съдът във Феърфакс, Вашингтон, реши, че и двамата съпрузи са били оклеветени един от друг, но все пак щетите, нанесени на Джони Деп, са по-големи.

Решението, с което Амбър Хърд изненада последователите си, идва, след като звездата от "Аквамен" обяви, че ще обжалва решението в полза на Деп. Тя беше осъдена за клевета заради статия във "Вашингтон пост" от 2018 г., в която описва себе си като оцеляла след домашно насилие. Адвокатите на Джони Деп обявиха, че това са фалшиви обвинения.

През юни т.г. съдът излезе с решение в полза на Деп. Хърд трябваше да плати 10,3 млн. щатски долара за репутационни щети на бившия си съпруг.

В поста си в Инстаграм 36-годишната Амбър Хърд написа, че е защитавала своята истина и че животът й е бил съсипан. По повод делото на Деп срещу "Нюз Груп Нюзпейпърс" във Великобритания Амбър Хърд каза, че е била оправдана от справедливата съдебна система.

"Съдът разбра, че съм жертва на домашно и сексуално насилие", каза Хърд. Според нея съдът в САЩ е пренебрегнал преките доказателства за насилие. Популярността и силата имаха по-голяма роля в процеса, добави тя.

"Жените не трябва да се изправят пред банкрут за това, че са казали истината", каза Амбър Хърд.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук