Един от най-популярните турски актьори, любим изпълнител от тв сериалите на милиони зрители от различни континенти - Къванч Татлътуг, и съпругата му Башак Дизер станаха родители на момченце, съобщи БТА.

Щастливите родители са дали името Курт Ефе на първата си рожба.

Раждането е станало тази сутрин в около 8.45 минути в частна клиника в Истанбул.

Къванч Татлътуг е присъствал на раждането. Той е бил изключително развълнуван и се е просълзил от щастие след раждането на бебето, съобщиха местните медии, като отбелязват, че момченцето прилича много на бащата.

Раждането е преминало успешно и майката и бебето са добре, допълват турските медии.
Къванч и Башак сключиха брак през 2016 г. в Париж.

Къванч Татлътуг сподели в по-ранно интервю, че когато научили, че ще стават родители на момченце, с Башак решили да кръстят бебето Курт Ефе.
„Решихме да кръстим сина си с това име, защото се споменава в турски епоси. Курт (на турски вълк-б.а) означава силен характер, който учи, напътства, моногамен е и създава семейство. Ефе също има смисъла на храбрец, смелчага", обясни Къванч.

Името на бебето се асоциира с култовия сериал “Курт Сеит и Шура”, където Къванч пресъздаде образа на офицер-турчин от полуостров Крим. 
Твърди се, че връзката на Къванч и Башак е започнала именно от този сериал, където Башак е била дизейнер на костюмите.

Къванч Татлътуг нашумя преди 15 години, отначало с ролята си в култовия сериал "Гюмюш" ("Перла" на българския екран - б.а), който стана много популярен в България.

Актьорът се превърна в любима звезда на милиони фенове на само в Турция, но и в балканските страни, в арабския свят с ролите в редица сериали, като "Забраненият плод", "Езел" и много други.

Съпругата на Къванч Башар също е добре позната в света на телевизията. Тя е дизайнерка, която измисля костюмите на изпълнителите в сериалите, а също представя модните тенденции на екраните.

Малко преди раждането на бебето Башак се снима бременна пред камера във фотографска серия с различни дрехи. А под снимката, която помести в Инстаграм, Башак Дизер написа послание към бъдещата си рожба: ”Докато те очакваме“. Твърди се, че Башак Дизер има над 830 000 последователи в Инстаграм.