Някой да каже какво е вярата. Тя обвързана ли е с материалното или се промушва между тенджерите и сладкодумните разговори по Коледа. Тя мускул ли е, който може да се калява, цвете ли е, което може да се полива? Какво е вярата - отговор, разнообразен колкото е населението на света. Колкото са религиозните групи, колкото са джамиите, православните църкви, синагогите. Само юдаизмът има толкова много измерения, а православието предоставя потоците си на паралелни религии. Това коментира пред "Труд" пиарът лорд Евгени Минчев.

Духовното разнообразие е огромно и се нуждае не от противоречия, а от обединяване, сливане, тълкуване и приложение. 
Дънов е казал, че знанието е нищо без приложение. Казал е още, че българите ще кредитираме духовно света. Не е ли това време актуално и вече подготвено, не са ли ни богомилите вдъхновение, а бляскавите куполи на Александър Невски съсредоточие за действие.

Вярата ни е вяла и несплотена. Тя е необмислена, патетична, понякога повърхностна и егоистична. Молим се в твърде обозрими радиуси, а в диаметрите включваме само себе си и околните. Светът се нуждае от ходотайствената молитва, от общото звучене на камбаните на духовността, а не само селската или градската камбана. Ние сме енергийни трафопостове и от изключването на един, зависи мощността на следващите.

Няма ни в обединението, в радостта, в искрящите от благодарности думи. Нямаме диалог, чрез който да мултиплицираме доброто слово, да го окрилим и запратим обратно на ползу на целия свят. Ние не разбираме, че както един автомобил не може без едната си гума, така светът не може без нашето молитвено участие. Нашата духовна тяга е важна и осъзнаването и ще доведе талигата ни където трябва.

Индивидуалността тук не може да бъде добродетел. Ние сме духовно и енергийно свързани, квантовото ни обединява и служи да отекнат думите ни, да бъдат доставени мислите ни, навсякъде, където това е нужно.

И на базата на невидима ретранслация, да се върнат обратно при нас обогатени и синтезирали нужното за нас. Но преди това са спомогнали на милиони да закусят и се подкрепят от паницата на добродетелите ни, така, както ние ще вечеряме от тяхната. Ако не може да си обясните вярата образно, представете си врабче.

Невинно, плахо, носено от вятъра и случайността. Но то е вселената с всичките и предпоставки. То изобразява нас, наличните на тази земя, така както ни изобразяват лъвът или змията. Така, както ни изобразяват богатият и бедният, които са такива, докато сами ни решат да се променят.

Размърдайте и облагородете въздуха и той ще се върне при вас с радостите на другите. Ако се питате дали имате силата да направите това, доверете се на следния диалог между Саи баба и негов поклонник: Саи баба, вярно ли е, че си Бог? Да, отвърнал той, ти също, само че не го знаеш. Иначе се налага да нарека вярата имитиращ продукт, а от такива вече сме доволно задушени.

Fashion idol

Милена Георгиева

Одобрявам тази визия на топ нотариус Милена Георгиева. Последовател на българското и традициите на фолклора, преуспялата госпожа влага много страст и умение в подбора на облекло. В днешният кадър Милена и нейният съпруг, многоуважаваният бизнесмен Петко Георгиев, показват завиден синхрон в цветове и шарки. Ведрите им лица потвърждават доколко това начинание им носи удоволетвореност. Възхитен съм от естетическия  пример, който нотариус Георгиева дава на жените от своето поколение и насърчава поколението на своите деца. Поклон.

Светско събитие

Кийра и Ребека на наградите Чаплин

Внучката на Чарли Чаплин Кийра е в Китай за връчване наградите на името на прочутия и дядо. Събитието е организирано като бал на световноизвестното списание Татлър и събира отбрано общество всяка година. Кийра е там в компанията на лондонската модна и светска кралица Ребека Риофрио, която издава списанието на британския парламент. Двете жени са изключително близки и участват в мотивационни семинари и други събития, свързани с израстването на жените предприемачи. Ребека е почетен гост на предстоящите награди Бизнесдама на годината на 20 октомври, на които почетен патрон е Илияна Йотова.

Творчески провокации

Румяна рисува бай Тошо

Вдъхновена от последните си успехи с поп арт портрети на известни личности, художничката Romi Gianna хвърли в пространството нова идея. По време на среща със звездата Искрен Пецов, тя сподели, че възнамерява да нарисува български партиен вожд от миналото. Когато се разговориха с Пецов за зодии и дати на раждане, Румяна Георгиева, което е светското име на художничката, онемя в захлас. Оказа се, че на 7 септември, когато е роден певецът е роден и Тодор Живков, когото художничката възнамерява да увековечи на платно. Двамата вдигнаха тост с капучино и се разговориха за ефекта, който такъв портрет би произвел.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук