Журналистиката Калина Паскалева също се намеси в скандала с Мартин Карбовски. Тя обаче откри друг шокиращ акцент в сексдрамата. 


БЛИЦ припомня, че Миглена Каканашева - Мегз обвини популярния водещ, че я е изнудвал за секс.
В замяна на интимни ласки от нея, той й обещавал да продължи да излъчва рубриката й в предаването си по телевизията. 

След разкритията на дизайнерката от Раковски мрежата буквално гръмна, а към вълната от укори към Карбовски се присъедини и плеймейтката Нора Недкова.

Тя разкри, че е била измамена от журналиста, който я поканил да снима демо за продуцентите си, а в последствие показал записа в национален ефир без знанието и желанието на риалити звездата. 

Дизайнерката, явно окрилена от интеракцията на думите й, реши дори да направи движение #metoo в България, което да е клон на световното такова относно сексуалния тормоз срещу представителките на нежния пол.

По темата се изказа и журналистката Калина Паскалева, като според нея акцентът в скандалът не е дали Карбовски е искал секс от Мегз, а дали и колко е свързан с Румен Радев и БСП. 

От профила във Фейсбук на журналистката Калина Паскалева:

"НЕ Е ВАЖНО ДАЛИ КАРБОВСКИ Е ИСКАЛ С*КС ОТ МЕГЗ, А ДАЛИ И КОЛКО Е ОБВЪРЗАН С РАДЕВ И БСП

Сексуалното насилие в БГ се приема за нормално, особено ако жертвата - жената - не е с академична специалност. Тя може да е водеща на предаване, манекенка, певица.

Плеймейтките няма да ги коментирам, защото тяхната гледна точка е субективна спрямо морала им - той обикновено е сравнително нисък.

В конкретния случай много хора няма да вземат насериозно думите на Мегз, ще си кажат - тя си го е търсела, можело е да парира Карбовски още в началото, а не да влиза в обяснителен режим, показвайки чатове.

Проблемът в този казус е много по-дълбок.

Говорила съм за зависимостите в журналистическите среди много отдавна. Не само към дрогата, а и към обвързаността с конкретни партии. Мегз обвинява Карбовски в близки отношения с Радев, което би било резонно, дори да не е чула разговори между тях.

Журналистът показва пристрастията си към президента. В неговите сайтове и страници публикува статуси на Иван Бакалов и Васил Петев.

И двамата са против правителството, не го крият, напротив - използват всяка възможност да го демонстрират. Първият, който защити Карбовски в скандала с Мегз, беше Петев - нападна я по следния начин

„Запомнете таз народна мъдрост:

Дори Карбовски да е българският Харви Уайнстийн, а Цветан Цветанов кандидат фитнес инструктора на Байдън за терена на „Граф Игнатиево“, това не значи, че Мегз не е най-обикновена нагла шаврантия от Раковски, Айова.

The end.“

Същият е отговорен и за изпращането до медиите на снимката на Владислав Горанов с пура от столичен ресторант. Същият Петев беше писал за мен, че съм болна от СПИН наркоманка и проститутка в свой сайт преди 6 години.

Ако вие не виждате връзката - ще ви я покажа. За да демонстрира симпатиите си към Радев, Карбовски публикува гледна точка на хора, които създават фалшиви новини и обслужват интереси на обвиняеми олигарси.

Дали го прави срещу пари или не - може да отговори той. И то не на мен, защото не ме интересува. А на аудиторията си.

Та, в скандала Мегз - Карбовски не е важно дали е искал секс от нея, а дали и колко журналистът е обвързан с политическа партия БСП и Радев. Както и колко е трезва преценката му за настоящите събития в България.

П.С: Аз съм работила с Карбовски - два от документалните ми филми са излъчени в неговия ефир ( финансирани са от мен ). Канил ме е на срещи и вечери. „Избягваш всякакви покани“, е бил неговият коментар."