Британският крал Чарлз III иска синът му Хари да присъства на неговата коронация и е помолил архиепископа на Кентърбъри да посредничи, съобщава "Мейл он сънди".

Задействаха секретната операция „Златно кълбо“ заради крал Чарлз III

Кралят е помолил Джъстин Уелби да договори сделка с Хари и Меган Маркъл да присъстват на историческата церемония в Уестминстърското абатство през май, но има съпротива от страна на по-големия му син принц Уилям, пише „Мейл он сънди“, позовавайки се на източник от двореца Ламбет, който е официална резиденция на главата на англиканската църква.

Много се спекулира за това дали херцогът и херцогинята на Съсекс ще бъдат на коронацията, откакто те се оттеглиха от кралските си повинности и особено след излизането на книгата на Хари „Резервен“.

Променят най-знаковите кралски корони заради крал Чарлз III, ето защо ВИДЕО

Изданието отбелязва, че се твърди, че кралят смята, че отсъствието на двойката ще бъде по-лошо от присъствието ѝ, така че е готов да направи отстъпки, за да ги убеди да дойдат. Твърди се обаче също, че принц Уилям е загрижен, че брат му ще използва събитието в търсене на евтина сензация, което ще засенчи самата коронация.

Според някои източници на Хари може да бъде гарантирана предна позиция за сядане в абатството или да му бъде дадено неофициално уверение, че ще може да запази титлите си като стимул да присъства. „Мейл он сънди“ обаче уточнява цялата тази информация е неофициална, защото от Бъкингамския дворец и двореца Ламбет са отказали да коментира слуховете, а източник, близък до принц Уилям, е казал, че не е чувал нищо за такива преговори около коронацията на Чарлз III.

Представители на принц Хари също са отказали да коментират.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук