Близките роднини на младоженеца принц Едуард и съпругата му Софи отказаха да присъстват на тържеството "заради твърде натоварен график".
55-годишният братовчед на кралица Елизабет II лорд Ивар Маунтбатън за първи път в историята на британската монархия ще вдигне еднополова сватба с 55-годишният Джеймс Койл. Това съобщава в. "Дейли Мейл". 

Маунтбатън се решава на тази стъпка след 16-годишен брак и три деца. С бъдещия си съпруг той се е запознал преди три години в швейцарския ски курорт Вербие. До тази година влюбените криеха своите отношения от роднините и решиха да се покажат на света едва сега.  

Свадьба Ивара Маунтбаттена и его бывшей супруги Пени. Фото: ©Daily Mail

Сватбата на Ивар Маунтбатън и неговата бивша съпруга Пени  

По данни на изданието, бракосъчетанието между мъжете е получило благословията на децата на Ивар и членовете на британското кралско семейство. Най-близките роднини на Маунтбатън принц Едуард и съпругата му Софи обаче няма да присъстват на тържеството.  

Ивар Маунтбаттен, его бывшая жена и будущий супруг Джеймс Койл. Фото: ©Daily Mail/Murray Sanders

Ивар Маунтбатън, бившата му жена и бъдещият му съпруг Джеймс Койл. 
 

"Никога не съм си мислел, че ще се омъжа за мъж. Това е невероятно, никога не съм бил толкова щастлив. Искрено обичам Джеймс. Той е всичко за мен", признава Ивар. 

Ивар Маунтбаттен с детьми и бывшей женой. Фото: ©Daily Mail/Dominic O'Nell

Ивар Маунтбатън с децата си и бившата си съпруга. 

 

Предполага се, че първата кралска гей сватба ще се състои през лятото. Тържеството ще е скромно и ще се състои в имението на лорда в графство Девън. На тържеството са поканени само близки приятели и роднини на бъдещето семейство. Към венчилото мъжете ще бъдат поведени от бившата съпруга на Маунтбатън - Пени.  

Бъдещите младоженци разказаха, че сватбата им няма да е традиционна - те няма да са облечени в смокинги, няма да танцуват първия си съпружески танц, а вместо сватбена торта ще има голяма пита сирене.  

Превод и редакция: БЛИЦ