Нина Добрев е изключително популярен модел и актриса от Канада. Тя е родена в България и се премества в Канада със семейството си, когато е на две години.
 
Тя е израснала в Торонто, пише chroniclesnews.com. Първата й актьорска роля е като Миа Джоунс в драматичния сериал „Degrassi: Следващото поколение“. Тя обаче е най-известна с ролята си на Елена Гилбърт във „Дневниците на вампира“, драматичен сериал на CW.

Бързи факти за Нина Добрев

Нина е родена на 9 януари 1989 г.

Нейната височина е 1,69 м.

Баща й Камен Добрев е компютърен специалист, а майка й Михаела Добрев е художник.
Тя има по-голям брат.

Нина Добрев е участвала в игрални филми като „Привилегиите да станеш цвете на стената“, „Нека бъдем ченгета“, „Последните момичета“, „XXX: Завръщането на Ксандър Кейдж“ и „Flatliners“.

Добрев е участвала и в еротичния трилър „Клои“. Той беше пуснат в кината на 26 март 2010 г. от Sony Pictures Classics. Филмът има търговски успех и е най-касовият филм на Атом Егоян. Освен това тя се появи и във филма от 2011 г. „Съквартирантът“, в който изигра второстепенна роля.

По-късно, през 2019 г., тя се присъединява към актьорския състав на филма „Run This Town“. Той излезе през март 2020 г. Освен това Добрев ще участва и ще работи като изпълнителен продуцент в телевизионна адаптация на поредицата от книги „Жена 99“, чиято премиера ще бъде през юли 2020 г.

Личният живот на Нина Добрев

Добрев е триезична. Тя може да говори английски, френски и български. Добрев остава в Атланта, докато снима „Дневниците на вампира“. По-късно обаче тя се премести в Лос Анджелис, след като сериалът приключи през 2015 година.

Добрев е ходила в младежкото държавно училище „Враденбург“, а също и в държавното училище „J. B. Tyrrell“ Освен това тя започва уроци по балет и джаз, а също така се състезава в художествената гимнастика. Освен това тя взема уроци по актьорско майсторство в Armstrong Acting Studios в Торонто. Впоследствие Добрев завършва художествената програма в Уексфордското колежно училище за изкуства в Скарбъроу.

Добрев започва следдипломно обучение в университета Райърсън в Торонто, специалност Социология. Тя обаче не успява да завърши обучението си поради желанието си да продължи актьорската си кариера. 

Каква е нейната нетна стойност?

Нина Добрев има нетна стойност от 11 милиона долара. Тя печели парите си чрез моделиране, актьорско майсторство и пеене.

Превод: БЛИЦ