Румен Гайтански, известен с прозвището "Вълка" е добре познат сред автомобилните фенове. Неговите пристрастия към свръхлуксозни и скъпи возила не са от вчера, като той нашумя преди години, като първия българин, собственик на хиперколата Bugatti Veyron.


Сега Гайтански беше забелязан в столицата зад волана на най-новото попълнение в гамата на Rolls-Royce, пише Fakti.bg.

По-конкретно става дума за луксозния автомобил с повишена проходимост Cullinan. По традиция, регистрационният номер и на това возило изобилства от осмици, а самият автомобил не споделя платформата си с масовите модели на BMW.

В основата му е залегнала т.нар. "Архитектура на разкоша" - оригинална модулна платформа, използвана за лимузината Phantom VIII.

Каросерията е монтирана върху пространствен скелет от алуминий. Благодарение на авиационния метал британските инженери са успели да постигнат относително скромно тегло от 2 660 кг.

Интериорът е изпълнен в традиционния за марката стил със симетрично арматурно табло, изобилие от естествена дървесина и кръгли отвори на вентилационната система.


 

Под огромния преден капак се монтира само един двигател. Той е 12-цилиндров, има работен обем от 6.75 литра и развива 571 к.с. Максималният въртящ момент от 850 Нм е достъпен от 1 600 об/мин. Базовата цена на всъдехода е €265 000, но изпълнението, с което е засечен Румен Гайтански далеч надвишава тази цифра.
 

Според слуховете, Гайтански се е сдобил с луксозния всъдеход в дните по Коледа, като возилото е пристигнало директно от Великобритания. В богата автомобилна колекция на Вълка има още Lamborghini Urus, няколко поръчкови Mercedes-а и вече споменатото Bugatti Veyron, което пък според друга непотвърдена информация е вече продадено.