Скоро ще стане година, откакто принц Хари и Меган Маркъл заминаха за САЩ, за да не се върнат повече. Те го обявиха на 18 януари, след като прекараха повече от месец на почивка в Лос Анджелис, където празнуваха Коледа с майката на Меган вместо с кралското семейство, както повелява традицията, пише „Венити Феър“, предава БГНЕС.

Разбира се, преди официално да изоставят живота си като кралски особи, херцозите на Съсекс се завърнаха във Великобритания през март, за да се сбогуват и да финализират сделките за своята дългоочаквана свобода, която накрая бе предоставена от кралица Елизабет II през април.


И оттогава те никога повече не са се виждали лично.

Ето защо всички британци се тревожеха да разберат как ще протече следващата Коледа, когато Хари и Меган трябваше да върнат да или да в Англия.

Макар и не за удоволствие, а защото на 11 януари в Лондон трябва да се проведе процесът, който херцозите водят срещу „Associated Newspaper“, който притежава няколко таблоида, които те обвиняват, че публикуват невярна информация за тях.

Правна битка, която изисква двойката да присъства в съдебната зала, нещо, което, за да се съобразят с нея, ги принуждава да пътуват до Англия две седмици преди датата на процеса, за да запазят съответната карантина, която британското правителство изисква от тези, които влизат в страната от САЩ.

Но според току-що наученото, най-накрая това коледно завръщане не може да се осъществи. Не и ако съдията, отговарящ за делото, приеме официалното искане, което адвокатите на Хари и Меган са изпратили да забавят тази среща в съда за няколко месеца.

И не защото не им се изкарва неприятно Коледа в Сандрингам, със сигурност има и нещо такова; Но тъй като искат юридическият им екип да се подготви за включването наскоро на биографията им „Намиране на свобода“ от таблоидите като доказателство, че не са нарушили никакви правила, когато говорят за херцозите на Съсекс.

Ще трябва да изчакаме съдилищата да решат дали те най-накрая ще прекарат Коледа от едната или другата страна на океана. И истината е, че всичко може да се случи.

От началото на този процес и двете страни са имали еднакъв брой победи както и поражения: през август Маркъл извоюва забрана да бъдат публикувани имената на пете й най-добри приятелки, а през септември таблоидите с включването на новоиздадената биография като доказателство. Явно, тази правна битка ще продължи дълго.