Във Франция се случи нещо ужасно. Титлата „Мис Франция 2021“ беше спечелена от Амандин Пети. Красива, бяла, студентка от село Бургебюс (северна Нормандия). И още - тя е естествена и се среща със студенти на същата възраст.

Оказва се обаче, че в светлината на настоящите тенденции това е очевидно нетолерантно решение. И коварно. Подкопава съвременните западни ценности. Господин Макрон, ти къде гледаш?!

Освен това основната съперничка на мадмоазел Пети беше момиче на име Април Бенаюм, което раздаваше интервюта надясно и наляво, акцентирайки върху своя еврейски произход (баща u е израелец), и се оплакваше от антисемитизма. Сред нейните ключовите съпернички бяха и 4 представителки на „цветната“ общност.„Френската демокрация е в опасност. Фашистите явно настъпват и са готови да поемат властта. Мис Франция 2021 е бяла (!), стройна (!), французойка (!), възможно е естествена жена и се среща с мъже, вероятно яде и месо.
 

Или налице е хомофобия, расизъм, тормоз над малцинствата, потисничество на мюсюлманите и мигрантите, тормоз на дебелите хора и потъпкване на всякакви ценности. Ясно е, че Мис Франция в една демократична държава трябва да бъде (или според нормата не трябва да бъде) дебел трансджендър от афроарабски произход, поддръжник на ИД, веган и феминистка.


И може би ще u отнемат титлата. В противен случай това ще бъде някакъв Мордор, а не истинска демокрация“, написа депутатът от Московската градска дума и журналист Андрей Медведев.

В Инстаграм вече я обливат с помия и съобщения като ''мен ме е срам, че ти представляваш нашата страна''. И около нея се вихрят скандал след скандал.
 

Дамата прекара Коледа със семейството си за няколко дни (когато на останалите французи всъщност им беше забранено да правят това), а след това също участва и във фотографска сесия (въпреки факта, че всички театри, кина и концертни зали бяха все още затворени).
 

Тази сесия се проведе в търговски център, където всички бяха длъжни да носят маски, а самата тя беше поставена зад стъклен параван, но социалните мрежи въпреки това кипеха от явна омраза“.

Превод: "Труд"