Принц Хари и Меган Маркъл обявиха годежа си и сега ние не можем да не се радваме за тях. Но въпреки това, че двамата са израснали от двете различни части на Атлантика, те всъщност са роднини, пише в. "Метро".
Става въпрос за много далечна връзка – Ралф Боуз, който е роден през 1480-та година в Стрийталм, където е бил Върховен шериф. Той е пра, пра, пра, пра, пра, пра, пра, пра, пра, пра, пра, пра, пра, пра, дядо както на Меган, така и на Хари.

Връзката е от страната на линията на кралицата майка - майка на бабата на принц Хари. Междувременно бащата на Меган, Томас Маркъл, може да проследи родословието си чак до англичанина Ралф Боуз. Ралф е бил Върховен шериф на графство Дърам, чието семейство е живяло в замъка Стрийтлам. Той е живял от 1480-а до 1518-а година.  

Чрез мъжки наследници, в крайна сметка, линията стига до сър Джордж Боуз, депутат, имащ роднинска връзка с Елизабет Боуз-Лион.

Let's not forget - Prince Harry and Meghan Markle are actually cousins

Елизабет в крайна сметка става кралицата майка, когато дъщеря ѝ става Кралица Елизабет Втора през 1952 година. Кралицата става баба на Хари, когато той се ражда през 1984 година. 

Меган може да проследи потеклото си стотици години назад, когато нейните предци за първи път са пристигнали в Америка. Правнучката на шериф Ралф Боуз се е омъжила за Джон Хъси от Доркин, графство Съри. техният внук Кристофър Хъси се мести в Америка през 1632 година и помага за основаването на Нантакет, Масачузетс. По информация на "Мейл Онлайн" именно от тази родословна линия произлиза Меган Маркъл.