Когато стане дума за руския президент, обикновено мненията за него са крайно полярни. Особено след началото на войната в Украйна, която се отрази доста негативно на имиджа на Владимир Путин в световен мащаб.

От години той и политиката му са обект на много и контрастни дебати. Владимир Владимирович е известен с това, че внимателно култивира имиджа си на мачо смелчага и поддържа политически възгледи, които са в контраст със западната политика. 

Каквото и да мислите за Владимир Путин, ето някои факти за него, които може да ви бъдат интересни.

Бонус факт: Путин е близък приятел със Стивън Сегал

 

Холивудската звезда Стивън Сегал продължава да се прекланя пред руския президент Владимир Путин, с когото ги свързва близко приятелство.

70-годишният мъж получи руски паспорт през 2016 г., след като декларира подкрепата си за анексирането на Крим през 2014 г. В отговор Москва го назначи и за специален пратеник на Русия в САЩ през 2018 г.

Смята се, че Сегал и Путин са намерили общ език заради взаимната си любов към бойните изкуства, пише Дарик. 

Фен на бойните изкуства

Всъщност Путин има черен колан по джудо, най-високият – девети дан – в таекуондото, както и осми дан и черен колан по карате.

Официално необвързан

Путин се развежда със съпругата си Людмила след 30-годишен брак. И до днес въпреки слуховете, той не се е появявал с жена и не е признавал връзка с друга.

Ако искате да разберете защо президентът на Русия носи часовника си винаги на дясната китка и има ли конспирация зад това, както и с какво се храни Путин и колко тежи най-голямата риба, която е уловил - гледайте във видеото с 10 смайващи факта за Владимир Путин.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук