Тежаща 114 килограма жителка на щата Нов Южен Уелс в Австралия е премахнала 54 кг за пет години благодарение на баланса между упражненията и начина на живот. Същевременно тя е разкрила и тайните на успешния си метод, съобщава "дейли Мейл".

33-годишната Джала Алуш се присъединява към програмата за отслабване на уебсайт една година след раждането на сина си Емад. По това време жената е тежала 114 килограма. Съпругът и двете ѝ деца я вдъхновяват да промени начина си на живот и да свали излишните килограми.Започва да тренира в близката фитнес зала, да посещава групови упражнения и да се занимава с кросфит. Понякога й се налага да става в четири сутринта, за да успее приключи с тренировката, преди съпругът й да тръгне на работа.Алуш се обръща към треньорката Алисия Гоуенс и я моли да ѝ помогне да отслабне. Научава се как да съчетава тренировките с ежедневието си и да си поставя фитнес цели.

"Алисия ме научи да бъда преди всичко по-умна, а не по-усърдна, когато става дума за тренировки и хранене", казва жената. Тя подчертава, че се е движила напред с малки стъпки, за да постигне целта си.Седмицата на Алуш включва кардиотренировки, четири до седем силови тренировки и 45-минутно каране на колело.

Австралийката започва деня си с овесени ядки, протеинов шейк и боровинки. След известно време изяжда банан, царевичен хляб и фъстъчено масло.

За обяд австралийката предпочита пиле и рулца с пържени батати и чай с банан, боровинки, грозде и ягоди. За вечеря хапва пуешки котлети, пълнени картофи, зелен грах и също така малко шоколад.Жената е успяла да свали 54 килограма за пет години. Сега тя се чувства по-силна и уверена от всякога. "В началото на пътя си можех само да мечтая, че ще бъда силната и уверена жена, която съм сега", подчертава Алуш.Тя отбелязва, че е трябвало да работи много усилено върху себе си, за да постигне целите си. Постепенно се научава да излиза от зоната си на комфорт и да казва "да" на нови възможности за личностно развитие и растеж.

Превод и редакция: БЛИЦ