Може би няма нищо по-трагично от самоубийството, но тъжното в случая на 12-годишната Кейтлин Никол Дейвис е, че тя го заснема на живо във Фейсбук. Това е сериозна причина да се замислите дали около вас има близки, които страдат от депресия, за да им подадете ръка навреме. Понякога всичко изглежда окей на пръв поглед. Светът щеше да е едно прекрасно място, ако историите, като тази на Кейтлин, не съществуваха, пише jellyshare.com.
Кейтлин Никол Дейвис редовно е пишела за депресия в блоговете си, но никой не е могъл да предскаже фаталния край. Публичното и самоубийство е било качено на редица сайтове. По време на разследването са станали ясни мотивите на момичето.Видеото е било пуснато на Live.me и е тръгнало по всички интернет канали за жива връзка, включително Фейсбук и Youtube. Видео каналът трие веднага каченото, тъй като е строго против условията за споделяне на сайта. Органите на реда не успяват да свалят видеото във Фейсбук близо две седмици. Преди смъртта си, Кейтлин редовно говорела за депресия и дори е качвала видеа, с което иска да стигне до страдащите, озаглавявайки го "За всички страдащи от депресия", но така и не получава професионална подкрепа. Там тя обяснява колко е отчаяна и колко спешно се нуждае от себе си. 

Историята на малката Кейти е болезнена аларма, че трябва да се оглеждаме и да пазим близките си. 

Три дни преди смъртта си, Кейтлин споделила шокираща история в дневника си. Тя писала за насилието, което получавала от доведения си баща: "Той ме изнасилва физически, психически и вербално. Биеше ме с кожен колан, който има сребърна катарама, като гледаше да ме удря с ръбовете. Веднъж ме удари толкова силно, че ръката ми започна да кърви... Веднъж дори... опита да ме изнасили", пише малката Кейти. Трудно е да не повярваш на тези думи, при положение, че детето е страдало от тежка депресия. Доведеният и баща дори няколко пъти и е казвал да се самоубие. 

По време на видеото, Кейтлин не спира да говори за насилието и как е страдала заради член на семейството. Тя го прави докато връзва въжето за дървото и намества стола отдолу. Най-тъжната част е когато си слага примката на врата, поглежда право в камерата, извинява се и... рита стола. 

Тялото на момичето е било разпознато още в същия ден, около 6 часа вечерта. Тя е висяла от дърво пред дома си. Веднага е била откарана в болница, за да бъде идентифициран часът на смъртта. Приятелите й и семейството й са били в абсолютен шок от случилото се, въпреки, че били наясно с депресивното състояние на Кейт. 

Превод и редакция: БЛИЦ