Холивудският секссимвол Мерилин Монро успява да вземе своята доза любов и бракове, въпреки че си отива от този свят едва 36-годишна. До смъртта си иконичната блондинка има зад гърба си три развода.

Първия си брак тя сключва през юни 1942 г. - по-малко от месец след като навършва 16. Името на щастливеца е Джеймс Доуърти. Това пише vesti.bg.

Семейството на момчето живеело в близост до Грейс Годдарт, приятелка на майката на Мерилин, тогава все още Норма Джийн. След като майка ѝ многократно е приемана в психиатрични клиники, Норма заживява със семейство Годдарт. На тях обаче им се налага да се преместят и не могат да вземат момичето със себе си.

Тогава Грейс предлага на Джеймс да се ожени за Норма, за да не се налага тя да се мести от едно приемно семейство в друго.

„Решихме да се оженим, за да не я пратят в дом,

но въпреки това бяхме влюбени“, разказва след години Джеймс. Младата двойка заживява заедно в малка къща, а Норма поема ролята на любяща съпруга и домакиня.

Младоженците изживяват първите две години от брака си в пълна идилия, според разказите на Доуърти.

„Бяхме лудо влюбени. Чувствах се като най-големия щастливец на света. Сякаш меденият ни месец продължи година“, споделя той.

През 1943 г. Джими е привикан на служба към Морската пехота

Въпреки че Норма редовно пишела писма на съпруга си, съвсем скоро се отегчава от отсъствието му. Тя си намира работа във фабрика за самолети, където проверявала парашутите и подготвяла самолетите преди полет.Снимки на тогава все още брюнетката Норма Джийн на работа бързо хващат окото на агентите в Лос Анджелис и дават началото на модната ѝ кариера.

Норма подава документи за развод,

докато Джеймс още е на мисия от другата страна на океана през септември 1946 г.

„Бях на кораб в река Яндзъ напът към Шанхай, когато получих документите за развод “, споделя Джеймс в интервю през 2002 г.

„Искаше да подпише договор с „Фокс“ и според него тя не можела да бъде омъжена, не искали бременна звезда“, казва 28 години по-рано в друго интервю от 1984 г. той.

След като се връща от мисия, Джеймс се опитва да разубеди Норма, но не успява. Така след четиригодишен брак двойката се разделя.