18-годишна италианка бе зверски убита, а тялото й бе разчленено от нигерийски мигранти, които живеели на Апенините с просрочена виза, пишат местни медии. Според криминолога Александро Мелучи, мигрантите най-вероятно планирали на изядат сърцето и гениталиите й като част от ритуал.

Тялото на Памела Мастерпиетро бе открито на улица, насечено на парчета и поместено в куфар в град Поленца.

Полицията арестува Иноцент Осагхале, след като били прегредани записи от камерите край мястото, където е бил оставен трупът. Осагхале е познат на полицията като дилър на дрога, очаквала го депортация.

Полицията претърсила къщата му и открила дрехи на жертвата, целите в кръв, които убиецът навярно държал като трофеи. Случаят предизвика още по-голямо внимание, след като психиатърът и професор по криминология Алесандро Мелучи каза в интервю, че убийството има идентичен почерк с този на нигерийската мафия.

Професор Мелучи изтъкна, че сърцето и гениталиите не са открити и най-вероятно са изядени по време на канибалски ритуал.
Той потвърди, че момичето е пребито до смърт, което опроверга първоначалните твърдения на полицията, че става дума за смърт заради предозиране с наркотици.

Превод: БЛИЦ