В романа на Джордж Оруел "1984", тоталитарните управници на Океания използват устройства, наречени телеекрани, за да наблюдават изкъсо и потискат гражданите, пише Метро.

Днес изглежда Фейсбук е решил да тръгне по следите на партията с намерението си да сложи фирмените си микрофони в къщите на хората.

Устройството ще представлява 15-инчов екран с широкоъгълна камера с лицево разпознаване и микрофони, които ще позволяват гласов контрол.

Очаква се да използва лицевото разпознаване, за да позволява на хората да си влизат в профилите и банковите сметки, без да трябва да пишат парола,ще се използва също и при чат.

Устройството, наречено Портал, е било разработено от тайнствен отдел на Фейсбук, наречен Сграда 8, който също така се занимава с разработката на технология, която чете мисли.

Сграда 8 е суперсекретно подразделение на Фейсбук и се управлява от Реджина Дюгън, предишен шеф на Агенцията за напреднали проучвания в отбранителната сфера.

Миналата година Фейсбук призна за свое собствено разследване на технология, която ще може да разчита мислите на хората със скорост 100 думи в минута.
Ще бъдем ли един ден всички наблюдавани от Зукърбърг, пише английският сайт.

Превод: БЛИЦ