Ако искате да се купите нова кола, подгответе се. Понеделник, 23 март, бе определен за най-подходящия ден да си купиш кола през 2009 година.
Пониженията на цените, голямата наличност на склад и търговците, преследващи бонуси, правят този ден оптималния момент да си купите превозно средство, преди цените на нови и употребявани коли отново да започнат да се покачват през лятото. Това съобщава британският сайт за продажба на автомобили Паркърс (Parker*s), цитиран от Ройтерс.
В момента всеки, който иска да си купи нов автомобил, може да спести голяма част от сумата, която би платил преди 12 месеца, отбелязва уебсайтът.
В края на месеца търговците започват да предлагат най-изгодните отстъпки, за успеят да изпълнят месечните си планове за продажби. Най-голям избор от отстъпки ще има в понеделник преди изгодните сделки да бъдат "разграбени". Освен това на 23 март ще има най-голям избор и от коли втора употреба, които се дават в замяна на нови модели, регистрирани през 2009 г., с доплащане. Може би март ще бъде последния месец, в който ще са на разположение толкова много коли на намалени цени, отбелязва Ройтерс. /БЛИЦ