28-годишен мъж умря при мистериозни обстоятелства по време на елементарна операция по присаждане на коса в Турция, съобщава Daily Mail.

Заедно със съпругата и детето си Ибрахим Гюл се преместил от Истанбул в Италия и открил своя бръснарница. В четвъртък той отлетял за родината, за да си купи някои неща за салона и междувременно решил да се подложи на операция по присаждане на коса. Той планирал да приключи ангажиментите си за няколко дни и да се върне при семейството си.Операцията му била насрочена за събота, 11 септември. Съвсем скоро обаче съпругата му получила позвъняване от болницата, за да бъде уведомена, че Ибрахим е умрял от инфаркт малко преди интервенцията.

Вдовицата се свързала с бившия колега и добър приятел на мъжа си Дилек Озбек, който също бил в Истанбул, и го помолила за помощ. Мъжът отишъл в моргата и открил окървавеното тяло на Ибрахим.  „Съпругата на Ибрахим ми се обади около пет часа вечерта в събота.  Каза ми, че е получил инфаркт и ме помоли да отида в болницата. Отидох в моргата му, където намерих тялото му, увито в чаршаф, напоен с кръв“, казва Озбек.

Истанбулската полиция е започнала разследване за причината за смъртта на Гюл. Лекарят,  ръководил операцията, е бил задържан и ще остане в ареста до приключване на разследването.

Медикът казва, че по време на операцията са възникнали усложнения заради здравословни проблеми, за които пациентът не е докладвал предварително.