Пластичен хирург, известен като „Д-р Бумбум” или „Д-р Дупе”, беше арестуван, след като негова пациентка почина, а той избяга. Полицията в Рио де Жанейро издирва Денис Фуртадо от неделя, когато пациентката му Лилиан Каликсто почина в болница веднага след процедура за уголемяване на дупето, съобщават местни медии, цитирани от „Мирър”.

46-годишната Лилиан е била банков мениджър. Веднага след процедурата за увеличаване на задните части тя получила тахикардия и била откарана в болница. Самата разкрасителна процедура включвала инжектиране на ботокс в двете полукълба на седалището.

 

Д-р Бумбум избягал. Той бил заловен след няколко дни в офис в бизнес център близо до брега на морето. С него била и майка му, която също е лекар. Все още не е ясно дали срещу него е повдигнато някакво обвинение.
 
Адвокатката на хирурга обясни на пресконференция, че клиентът ѝ се укрил, защото се паникьосал. По-късно се появи видео, на което Фуртадо нарича смъртта на банкерката „фатален инцидент” и обяснява, че е извършвал над 9000 такива процедури, които са напълно легални в Бразилия.
 

Работата на Фуртадо в пластичната хирургия го е превърнала в истинска звезда. Той е страшно популярен в социалните мрежи, като само в Инстаграм има над 650 000 последователи.