43-годишната моделка и актриса изпадна в кома и едва не умря заради COVID-19, промени мнението си за ваксините и повярва в тяхната ефективност, пише Daily Mirror.

Холи Макгуайър била върл противник на ваксинациите и смятала, че новата коронавирусна инфекция никога няма да я засегне. Въпреки това, в средата на юли, жената била диагностицирана с COVID-19 и прекарала 10 дни у дома в изолация.Скоро започнали проблемите с дишането и лекарите решили да я хоспитализират.

По време на прегледа специалистите й поставили диагнозата пневмония. Състоянието на Макгуайър продължило да се влошава. Лекарите решили да я поставят за две седмици в изкуствена кома, оценявайки шансовете й за оцеляване на 15%/.

„Казали са на съпруга ми Стийв да се готви за най-лошото. Той се обадил на майка ми и през сълзи й съобщил, че изглежда няма да оцелея“, разказва красавицата.Холи Макгуайър прекарала шест седмици в болницата и пропуснала седмия рожден ден на дъщеря си. След изписването тя споделила, че отношението й към ваксинацията се е променило.

Сега тя е убедена, че вирусът наистина съществува и е разбрала колко е важно да се ваксинираш навреме.

„Това може да спаси живота ви. Никога не приемайте живота за даденост. Болестта може да се случи на всеки,  включително и на вас“, отбелязва тя.