Розиклея де Абреу Карлсем, която сега е на 53 години, взе решение да роди собствената си внучка, след като на дъщеря й беше казано, че може да умре по време на бременността. 

Жената от Флорианополис, Бразилия, не мислила дълго. След като лекарите забранили на дъщеря й Ингрид изобщо да забременява, учителката помислила, че може да й помогне, пише The Sun.

През 2014 г. Ингрид се сблъскала с доста сериозно заболяване. Младото момиче страдало от дълбока венозна тромбоза и белодробна емболия. Лекарите били много притеснени, тъй като докато носи дете, рискът от образуване на кръвни съсиреци бил много по-висок и това можело да причини смърт. В резултат на това детето било заченато с помощта на IVF, а Розиклея се съгласила да бъде сурогатна майка за младата двойка.

Момиче на име Мария Клара е родено доносено на 37-мата седмица. Раждането е станало в частна родилна болница. Ръстът на новороденото е достигнал 48 см, а теглото е 3,3 кг. На раждането присъствали самата Ингрид и съпругът й Фабиано Чавес, бащата на бебето.

Семейството първоначално нямало достатъчно пари, за да се възползва от услуга като IVF. Те продавали маски за лице, чинии, а също така получили подкрепата на компания за краудфандинг, за да съберат необходимата сума - почти 7 хиляди долара.

Превод: БЛИЦ