В живота на Мики Рурк е имало много красиви жени, включително известни модели. Сред тях са легендарната Джия Караджи и рускинята Елена Кулетская. Но моделът Анастасия Макаренко е до него повече от 10 години, а актьорът открито признава, че е луд по младата си любовница от Русия.

Преди няколко години имаше слухове за раздялата на Рурк с Макаренко. Оттогава те многократно са били потвърждавани и опровергани. Но вчера звездата на филма "Борецът" се появи на червения килим с Анастасия. Те се явиха заедно на парти в "Кафе Рома" в Бевърли Хилс и изглеждаха много щастливи.
66-годишният Рурк изглеждаше доста свеж в светла тениска, джинси и каубойски ботуши. Анастасия бе предпочела много по-сложно облекло: носеше пола с леопардови щампи, лъскав клин с египетски мотиви, тежки ботуши и сомбреро.

През 2010 г. Мики каза пред списание People: "Тя е подарък от небето. Очевидно е, че е много красива жена. Но тя има и най-голямото сърце, тя има голямо семейство, тя е много близо до майка си и баща си - те са прекрасни хора. "

От своя страна Анастасия нарича Рурк "най-красивия човек в света" и като цяло "най-добрият човек".

Актьорската кариера на Мики Рурк започва през 70-те. Филмът "9 1/2 седмици", в който той участва заедно с Ким Бейсинджър, му донася голяма слава.

През 90-те години той се увлича от професионалния бокс и понася тежки наранявания на лицето. Опитвайки се да коригира следите от наранявания, Рурк се обърна към пластичен хирург, но избрал, както сам казва, "грешен лекар". Лицето на актьора е още по-обезобразено.

Мики бе номиниран за "Оскар" за ролята му в филма "Борецът" през 2008.

Превод: БЛИЦ