Собственикът на Челси Роман Абрамович остави настрана британските визови притеснения. Докато Великобритания бави издаването на нова виза на собственика на футболен клуб Челси, той си купи нов пентхаус от 550 квадрата в сърцето на Лондон. Цената на имота е 40 млн. долара. 


Жилището се намира в кула, разположена в центъра на строеж, който вероятно няма да бъде завършен преди 2021 г. Така апартаментът е на метри от стадиона на Челси - „Стамфорд Бридж”. В момента по жилището текат довършителни работи - дизайнерският му екип работи по концепцията за интериора, което сигнализира, че олигархът няма намерение да напусне Обединеното кралство. 

Процедурата по покупката на луксозния апартамент в Лондон е започнала преди проблема с визата. Причината за отказа за издаване на нова виза са влошените отношения между Великобритания и Русия вследствие на случая „Скрипал”. Абрамович оттегли молбата си за получаване на британска виза и си взе израелско гражданство, което му позволява кратки пътувания до Лондон. Бъдещият дом на Абрамович може да се похвали с 360-градусови гледки към Темза. Жилището попада в комплекса Waterfront, обединяващ апартаменти и бизнес зона, като само паркоместата под земята са развити върху 85 000. Пентхаусът на Абрамович е на близко разстояние от аерогара Battersea. 

Проектният бум около пристанището в Челси, както и антикварните магазини на New Kings Road и Lots Road повишиха популярността на района. Комплексът Waterfront е един от многото планове за регенериране на западната част на Челси.

През 2008 година Роман Абрамович отново влезе в новините - официално той стана новият собственик на най-скъпия дом в света. Това е къщата, наречена La Leopolda, тя струва 500 милиона долара.

La Leopolda е известна с красотата си, има най-добрия изглед към морето в цяла южна Франция. Абрамович я забелязва, докато се разхожда из Френската Ривиера с дамата на сърцето си тогава - Даря Жукова. Двамата се влюбват в La Leopolda. Къщата има дългогодишна история и е кръстена на белгийския крал Леополд, който я построява от любов към метресата си. През годините La Leopolda е била дом на Бил Гейтс, както и на създателя на "Фиат", дядото на Лапо Елкан - Джани Аниели.

Собственикът на футболния клуб Челси плаща внушителните 400 млн. долара за New Holland Island (остров Нова Холандия край Санкт Петербург). А списание "Форбс" обяви, че Роман Абрамович си е направил най-скъпия подарък за 2010 г.

Руският милиардер закупи остров Нова Холандия край Санкт Петербург за 400 млн. долара. Абрамович притежава доста острови по света, но този е най-скъпият в колекцията му. Бизнесменът притежава 12,8 млрд. долара в сметките си.

След сделката за Нова Холандия медиите писаха, че Абрамович смята да използва луксозната си придобивка за бизнес. Като превърне запустялата военна база в културен център, включващ жилища, хотели, магазини и офиси.

Преди време Абрамович си купи къща на най-скъпата улица на Острова - Билиониърс Роу (Редицата на милиардерите) в Кенсингтън, Западен Лондон.

Домът му разполага с 15 спални, а непосредствено под къщата построиха необичаен комплекс, включващ тенис корт, здравен център и частен музей за шестте ферарита на милиардера. При сделката не са използвани агенти по недвижими имоти. Абрамович, чието имущество се оценява на 10.3 милиарда паунда, купил къщата веднага.