Рапърът Кание Уест твърди, че Адидас (Adidas) го съди и продава "фалшиви" версии на неговата марка обувки.

Марката и изпълнителят бяха партньори, но спонсорството приключи през 2022 г., когато Уест направи антисемитски коментари в социалните мрежи.

Сега рапърът твърди, че гигантът за спортно облекло го съди, както и че продава неодобрени версии на линията обувки Yeezy, по която са работили заедно.

1500 лева Бонус за Онлайн Казино Игри!

"Позволете ми да ви обясня много ясно какво се случва с Адидас. Те не само пускат фалшиви версии на Yeezy, които не са одобрени, но и ме съдят за 250 млн. долара“, заяви Уест в Инстаграм.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ye (@kanyewest)

"Те също така не ми плащат за тези обувки, които пускат на пазара и на които е изписано моето име. Използват клаузи в договорите и 50- годишен бизнес опит, за да изнасилят един артист, един от любимите ви артисти, точно пред очите ви посред бял ден", добави рапърът.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ye (@kanyewest)

В отделен пост в Инстаграм изпълнителят показа скрийншот на обувките, за които говори и които се появяват на уебсайта на Адидас.

От трети пост на Кание сатва ясно, че колегата му Снуп Дог изразява подкрепа към него. "Кажи истината", приветства го Снуп в коментарите под видеото на Уест.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук