Много силен снеговалеж доведе почти до спиране на обществения транспорт във френската столица и околните региони, а стотици пътници трябваше да излязат от колите си и да прекарат нощта във временни подслони. 

Заледените улици са празни, а властите призоваха гражданите да не ползват личните си автомобили след като в Париж натрупа 12 сантиметра сняг. Някои трамваи и градски влакове не се движат, а автобусният превоз почти напълно замря. 

Градските власти отвориха 46 заслона в региона на Париж и настаниха над 600 души, блокирани в снега, а около 700 трябваше да прекарат нощта на жп гарите "Монпарнас" и "Острелиц". 

Наложи се около 230 души да спят както могат на Летище Орли.  Графикът на парижките летища „Орли” и „Шарл дьо Гол” е нарушен, някои полети закъсняват, а много пътници са блокирани. 

На летище „Шарл Дьо Гол” беше съобщено, че за няколко часа е преустановено движението на влакове от него към града. 

Продължава евакуацията на между 1500 и 2000 души от магистрала южно от Париж, което разгневи шофьорите, защото според тях пътната артерия е трябвало да бъде затворена много по-рано. 

Прогнозата за понижение на температурите ще втвърди падналия сняг и ще направи условията за движение и почистването още по-трудни. 
Източник: БГНЕС

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!