В следващите 10 дни Евгения и Николай Баневи ще бъдат екстрадирани в България. Това обяви телевизия френският адвокат на скандалните бизнесмени Венсан Пенар.

Вчера стана ясно, че двамата няма да обжалват решението на френския Апелативен съд.  Преди седмица магистратите в град Екс Ан Прованс решиха семейството да бъде предадено на българските власти. Обвиняемите имаха 3-дневен срок да обжалват решението, но са решили да не го правят. Следва процедура по тяхната екстрадиция, която ще се осъществи в следващите 10 дни. Точната дата и подробностите около самия акт на предаване не могат да бъдат съобщавани, каза  Пенар пред Нова телевизия.

Още след обявяване на решението на Апелативния съд адвокатът заяви, че независимо от това, което ще решат, Баневи държат да се знае, че няма да опитат да се укрият от българските власти.

В България бизнесмените могат да бъдат съдени единствено по точките от двете европейски заповеди за арест, но не и за други провинения.  

В момента съпрузите се намират в арести - мъжки и женски. Тя в Марсилия, а той в Люин, близо до Екс Ан Прованс.

Припомняме, че Евгения и Николай Баневи бяха арестувани на 26 октомври на летището в Ница, на път за София, в присъствието на техните деца.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ