Афганистанецът, който е задържан за изнасилването и убийството на 19-годишна студентка по медицина във Фрайбург, е нападал и други жени. Това става ясно от следствието, пише Български новини.
Афганистанецът, който е задържан за изнасилването и убийството на 19-годишна студентка по медицина във Фрайбург, е нападал и други жени. Това става ясно от следствието. През 2013 година той е нападнал млада жена на остров Корфу и я е хвърлил от висока скала. Тя е оцеляла, но е била с тежки наранявания.

За деянието си Хусеин К. Е осъден на 10 години затвор. Пускат го на свобода обаче след година и половина. Как е стигнал до Германия засега не е ясно. По-рано съобщихме, че полицията в Германия, която задържала 17-годишен афганистанец за убийството на студентката Мария Ладенбургер, разследва дали е свързан и с друго убийство.

19-годишният афганистанец е разпознат като нападателя от Корфу от гръцката му адвокатка, която го е защитавала тогава. „Това е мъжът, с чиято защита бях натоварена. Нямам съмнение“, казва Мария-Елени Никополу пред „Шпигел“. „Билд“ също съобщи за евентуална връзка между двете престъпления. Съществува неяснота и около истинската възраст на афганистанеца. В Германия той е смятан за 19-годишен. Но при извършването на престъплението в Гърция през 2013 г. той е заявил, че е на 17. Тази неяснота е довела и до това, че германските власти едва преди няколко дни успели да го свържат с престъплението в Гърция.