Самолетът на авиокомпания EgyptAir - Airbus А320, се е разпаднал на части при падането в Средиземно море на 80 км от бреговете на Египет. За това съобщи РИА Новости, цитирайки египетска телевизия. „Източници на Министерство на авиацията на Египет предполагат, че пътническия самолет с 66 души на борда се е разбил на части в морето”, предаде телевизия Sky News Arabia.
 На летището в Кайро пристигна и премиерът на страната Шериф Исмаил. Той се зае да ръководи издирвателно-спасителната операция от създадения кризисен щаб, както и лично да оказва съдействие на близките на пасажерите, които са пътували с А320 от Париж за Кайро.

Заслужилият пилот на Русия Юрий Ситник е убеден, че зад изчезването на египетския пътнически самолет А320, стоят терористи. „На борда му е имало взривно устройство”, коментира пред ren.tv, цитирана от "Петел",  пилотът с дългогодишен стаж.

„Става въпрос за обикновен пътнически самолет с обичайни маршрути. Той е минал през териториите на Гърция, Турция, Израел. Не е самолет, който да влиза в някакви военни действия. Вероятно се касае за някакво взривно устройство, заложено на борда. Може да е имало малък пожар в багажното отделение, нещо е станало, дребен инцидент. В днешно време терористите са грамотни, така могат да нагласят нещата, че голям инцидент да изглежда като пропуск, като неизправност на самолета”, коментира пилотът.

В момента самолети на египетските ВВС издирват отломки от падналия на около 80 км от египетските брегове самолет. Към спасителите са се включили и два самолета на Гърция, които оказват помощ.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ