Актрисата Лина Хийди от култовия сериал "Игра на тронове" обяви, че ще се присъедини към похода в събота в центъра на Лондон за втори референдум за Брекзит, предадоха световните медии.

"Залозите са възможно най-високи. Моментът налага спешни действия повече от когато и да е било", каза 45-годишната Хийди, превъплътила се в образа на злата кралица Церсей Ланистър в сериала.

"Нека вашият глас се чуе. Сега или никога", призова актрисата привържениците на идеята за втори референдум, посветен на темата за Брекзит.

Говорителят на опозиционната партия Либерални демократи Том Брейк призова младите гласоподаватели да се присъединят към похода в Лондон в събота. Според него младите ще бъдат най-засегнати от Брекзит.

Походът се организира от кампания, наречена "Народен вот". Нейният директор Джеймс Макгрори каза, че много британци са ядосани от това, че страната им напуска ЕС, като особено ядосани са младите хора. Макгрори смята, че народът трябва да се намеси, за да извади страната от катастрофалната бъркотия, в която се е озовала. Той се надява, че протестното събитие в събота ще привлече над 700 000 души. Толкова бяха хората излезли на подобен митинг в Лондон миналия октомври.

"Нашето искане е просто - всякакво споразумение за Брекзит да бъде представено на народа, така че той да има последната дума", се казва в изявление на групата "Народен вот".