Близо до остров Алкатраз, Калифорния, група рибари закачили на въдицата си голяма бяла акула, известна още като акула човекоядец, съобщава "Дейли Мейл". Видеозаписът е заснет от очевидец.
Седем рибари отишли на обиколка в залива на Сан Франциско в търсене на малки акули. В един момент на въдицата на 42-годишният водач Джоуи Гамез се закачила голяма риба. Той си помислил, че е хванал плоскоглава акула.

Мъжете вдигнали котва, така че уловът да може да влачи лодката около залива и да изплува на повърхността. Едва час по-късно рибарите видели голямата бяла акула, която ги завлякла на три километра.  "Всичко беше шокиращо. По всякакъв начин и седмината се опитвахме да я извадим на палубата", разказа Гамез пред журналисти. Той признава, че се занимава с риболов още от детството си, но за първи път улавя подобно нещо.Впоследствие американците прерязали въдицата и освободили хищника на свобода.Незаконният риболов на големите бели акули на територията на Сан Франциско е наказуем по закон. Този вид акула е защитен от градските власти.

Превод и редакция: БЛИЦ