Британка, която загубила съпруга си, се справила със скръбта, като прави секс с непознати в продължение на една година. Това съобщава Daily Mail.

39-годишната Алекс Дилейни загубила съпруга си Ник, когато била на 34. Двойката била женена повече от десет години и двамата искали деца и планирали бременност с помощта на инвитро процедура. През 2018 г. обаче, два дни след като двойката се завърнала от почивка в Португалия, мъжът внезапно припаднал у дома. Оказа се, че Ник има кръвен съсирек. Няколко дни по-късно той починал в болницата.

Бонусите са важни! 200 лв. Спорт и 1500 лв. Казино

Три месеца по-късно овдовялата Алекс Дилейни, която все още била неутешима от мъка, почувствала най-силната сексуална възбуда. Постоянно мислела за секс. В крайна сметка жената изтеглила приложение за запознанства и започнала да излиза с различни мъже за случаен секс.

"Срещнах първия ми партньор онлайн и се разбрахме да се видим на кафе. Аз бях трезва, той също. Но в момента след като влязохме в апартамента ми, започнахме да правим секс.

През годината Алекс имала около 15 различни любовници, въпреки че преди да се омъжи за Ник, тя имала само петима партньори, с всеки от които имала връзка. В същото време жената не е подбирала типа мъже, които обикновено я привличали, за да не се привързва. Струвало ѝ се, че в противен случай това би било предателство към покойния й съпруг.

Дилейни не могла да обясни причината за подобно поведение, което преди това било напълно необичайно за нея. Това останало загадка за нея, докато не се присъединила към онлайн общността на младите вдовици. Разговаряйки с тях, Дилейни установила, че внезапното повишаване на либидото след загубата на дългогодишен партньор е често срещано явление. Нещо повече, това явление дори има име: нарича се "огън на вдовицата".

Скорошно проучване показа, че 63 процента от хората, които са загубили трайно партньори, изпитват много силно сексуално влечение към нови хора. Терапевтът Клер Дийкън твърди, че сексуалното удоволствие помага да се справим със скръбта. 

Скръбта повишава нивото на хормоните на стреса в тялото, а хормоните на сексуалното удоволствие ги неутрализират. Освен това сексуалната възбуда е разбираема биологична реакция на човешкото тяло към заплаха и стрес: тялото се стреми да се възпроизвежда, за да осигури оцеляването на вида.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук