Известната руска певица Алла Пугачова, която застана на страната на Украйна след началото на пълномащабната инвазия, коментира попадението на ракета по киевската болница "Охтамадет“, предава УНИАН, цитирана от "Фокус".

Руснаците извършиха масирана атака срещу Украйна, като изстреляха 40 ракети по различни цели. Най-пострадала е столичната клиника, където по време на обстрела се намираха стотици болни деца.

Пугачова публикува публикация в своя Instagram, в която осъжда действията на Руската федерация. По-специално, певицата сподели кадър на окървавено дете от болницата, което беше ранено в резултат на нападението в Охматдит. Така изпълнителката подкрепи украинците и за пореден път показа позицията си по отношение на войната.

В надписа към снимката тя подчерта, че руският президент Владимир Путин и неговите сътрудници са преминали всякакви граници.

"Бог е търпелив, но всичко има граница“, отбеляза Алла Борисовна.

След началото на пълномащабната инвазия Пугачова и съпругът й, комикът Максим Галкин, публично осъдиха политиката на Кремъл. Заради проукраинската му позиция руснаците добавиха комика към списъка на "чуждестранните агенти“.

Алла и Максим публично се обявиха срещу нападението срещу Украйна и призоваха колегите си от Руската федерация на протест. Двойката и децата им емигрират в Израел, където живеят и до днес.