Американец, който реши да приема само бира по време на Великия пост, драстично загуби тегло. Доказателство за това се появи в канала му в YouTube.
На деветия ден от поста, Дел Хол, жител на американския град Нютаун, Охайо, обяви, че теглото му е намаляло със 7.9 килограма.

В интервю за информационния портал Cincinnati.com, Хол каза, че се чувства "красив". Той редовно отивал при лекаря и вземал витамини всеки ден. В допълнение към бирата, американецът пиел черно кафе, чай без захар и газирана вода.
Хол добави, че първият и вторият ден на поста били най-трудните за него. Мъжът много искал да яде бърза храна, тъй като обикновено пиел бирата си с такава. „През последните няколко дни изобщо не изпитвах глад. Надявам се, че това е добър знак и че всичко ще остане така. Чувствам, че съзнанието ми става все по-ясно - отбеляза американецът. Той добави, че силно се обострило обонянието му.

Човекът започнал да пости в сряда, 6 март, и планира да продължи да гладува до католическия Великден, който ще се празнува на 21 април. Експериментът е вдъхновен от примера на папските монаси от манастира близо до Мюнхен, които през всичките 46 дни на гладно са карат само със собствената си бира.

Според американските центрове за контрол и превенция на заболяванията, оптималната загуба на тегло за един човек е 0.5 до един килограм на седмица.

Превод: БЛИЦ