Стивън Пирус, 59-годишен жител на американския щат Вирджиния, който според следствието е убил жена си и взривил собствения си дом, е планирал да се ожени за рускиня. Това съобщава Ен Би Си, позовавайки се на съдебни документи.

Престъплението е извършено през август в град Мадисън. Следствието предполага, че мъжът е застрелял жена си, след което е пуснал газа в мазето и е взривил дома си, за да прикрие следите. 

Полицията е открила тялото на съпругата и е установила, че жената е умряла в следствие на насилствена смърт, след което Пирус е бил арестуван и обвинен в убийство, палеж и опасно поведение. В хода на разпити мъжът заявил, че съпругата му сама си е сложила край на живота, защото е страдала от депресия.  

Според полицейски материали, в хода на претърсването на проучването на кореспонденцията на Пирус следователите са открили откровени снимки на момичето Олга от Русия, а също и съобщения, в които двамата обсъждат как то ще се премести да живее в САЩ и бъдещата им сватба. 


Отбелязва се, че Олга е била в Уисконсин преди две години, когато, видимо, се е запознала с Пирус. Проблеми с визата пречели на момичето да се върне обратно в САЩ.   

Делото продължава. Съдът ще заседава отново по делото на 1 ноември.  

Превод и редакция: БЛИЦ