Самолетът Dash 8 Q400 се удари късно снощи в жилищна сграда в американския град Бъфало. Американските медии съобщават, че никой от 44-имата пътници и четиримата членове на екипажа от полета на Continental Express не е оцелял.
Една от пътничките на борда на самолета е била вдовицата Бевърли Екерт. Нейният съпруг Шон също е загинал при разбиването на самолет на 11 септември 2001 г. Той е бил един от пътниците в самолета, разбил се в една от кулите на Световния търговски център. Бевърли е пътувала за Бъфало, за да отбележи 58-ия рожден ден на покойния си съпруг. “Знаем, че е била в този самолет. Сега тя е със своята любов”, каза сестра й Сю.
“Изведнъж се чу страшен звук, а след това имаше нещо като земетресение. Пламъците се издигаха високо нагоре, а през дима едва виждах да карам. Не знаех какво се случва”, разказва свидетелката на катастрофата Кейт Бъртис, която пътувала по близко шосе. Огънят, който за няколко минути погълнал самолета, обхванал много бързо и сградата. На земята леко са пострадали жена и дете, които са били близо до сградата, върху която е паднал самолетът, пише “24 часа”. /БЛИЦ