Жена е била изнасилена във влак в американския град Филаделфия пред погледа на множество пътници, без никой от тях обаче да ѝ се притече на помощ, информира Асошиейтед Прес.

От местната полиция са изпаднали в недоумение, разбирайки, че абсолютно никой от пасажерите не е реагирал на насилствения акт, който се е случил буквално пред очите им. Все пак те посочиха, че по случая е бил задържан 35-годишният Фистън Нгой.

Пострадалата е било дотолкова жестоко изнасилена, че се наложило да бъде хоспитализирана до най-близката болница за преглед и изследвания. Престъплението е било извършено на 14 октомври около 23 ч и е било заснето от камерите в мотрисата. Именно един от машинистите е забелязал случващото се и веднага подал сигнал до полицията. Още на следващата станция Нгой е бил задържан от органите на реда.


По думите на разследващите ясно се вижда на кадрите от камерите, че по време на престъплението във вагона е имало достатъчно хора, които е можело да се намесят и да предотвратят случилото се, но никой не направил нищо.

Все още преглеждаме видеото, но е имало хора, които е можело да се задействат. Кой би допуснал изобщо да се случи такова неща?! Обезпокоително е! Случилото се ни показва къде се намираме като общество, коментира за местни медии Тим Бернхард от полицията във Филаделфия.

 

Задържаният за престъплението Фистън Нгой (Delaware County Jail)

Той определи жертвата като "невероятно силна", защото е успяла да разкаже всичко на разследващите, въпреки състоянието, в което се е намирала. Бернхард посочи още, че в момента продължава възстановяването ѝ и се надява "да го преоделее".