Американски бойни самолети са разрушили използван от армията на САЩ арсенал в Сирия. За унищожаването на арсенала е потвърдил и официалният представителят на прозападната коалиция полковник Майкъл Когинс.

"На 16 октомври, след като целият личен състав и тактическото оборудване бяха изтеглени, два самолета F-15 на коалицията осъществиха успешен планиран предварително удар по цементовия завод на "Лафарж", за да унищожат склад за боеприпаси и да предотвратят използването на обекта за военни цели", поясни той. 

В официално съобщение на Пентагона се е посочвало, че вчера ескадрили на военновъздушните сили са извършили бомбардировка по склад с оръжие и боеприпаси в района на северния сирийски град Кобане.  

Президентът на САЩ Доналд Тръмп нареди евакуация на американските войски от близкоизточната страна във връзка с турската операция "Извор на мира".

Турският държавен глава Реджеп Ердоган заповяда на турската армия да влезе в Сирия на 9 октомври. Анкара се мотивира, че нейната акция е била предприета срещу кюрдски милиции, смятани за клонове на Кюрдската работническа партия (ПКК).

Днес турското военно министерство обяви за ликвидирането на 672-ма екстремисти, предаде ТАСС.