По-рано се появи информация, че до жители от САЩ, Канада и Великобритания са попадали странни семена, каквито те не са поръчвали. Подателят все още е неизвестен. Установено е само, че стоката идва от Китай. Властите са препоръчали на хората да се отърват от пакетите, но не всички жители са го направили,съобщават световните издания.

Повечето хора са се страхували дори да докоснат семената, защото не се знае каква опасност могат да носят. Американският фермер Дойл Креншоу от Арканзас е поел риск да засади семето.

Мъжът ускорявал растежа на растенията по всякакъв възможен начин, защото изгарял от любопитство. Грижата за посевите била с най-високо качество: поливане, прилагане на органични торове на всеки две седмици и т.н.

Когато се появили първите части на растението от земята, станало ясно, че няма заплаха: на мястото израснала обикновена тиква. Самите семена не изглеждали подозрителни затова Дойл не разбирал паниката на хората.Американецът отбелязал пред журналистите, че първоначално, когато товарът му е бил доставен, той първо бил изненадан, а след това и уплашен, защото неизвестното винаги плаши. После погледнал семената и не забелязал нищо необичайно или странно.

На самия колет било посочено, че е от Китай, а товарът в него е уж обеци. Описанието на вътрешността се различава за всеки жител, получил пакета.

Превод и редакция: БЛИЦ